Beheerraad  VRT maant aan tot "reflectie" na jodenmoppen

Beheerraad VRT maant aan tot reflectie na jodenmoppen

Beheerraad VRT maant aan tot "reflectie" na jodenmoppen

Print
De beheerraad van de VRT vraagt de directie van de omroep een "bezinning" te organiseren over de manier waarop de omroep omgaat met zijn maatschappelijke taken, meer in het bijzonder wat betreft tolerantie en respect.

Dat meldt de RTBf. Aanleiding tot deze actie vanwege de beheerraad zijn de recente incidenten met jodenmoppen.

Herinner u het satirische filmpje op 'Man bijt hond' over de organisaties waar de Joodse gemeenschap wél nog mee overweg kan, de 'Forel met botersaus' als Hitlers favoriete gerecht in 'Plat préféré' van Jeroen Meus (foto) en de vraag van komiek Philippe Geubels "of de Joden een klacht wegens provocatie zouden indienen bij een gaslek in Antwerpen". Telkens was er grote verontwaardiging en protest uit Joodse hoek.

"Goede smaak"

De raad van bestuur stelt vast dat meerdere programma's "bepaalde lagen van de maatschappij" hebben gekwetst de voorbije maanden, maar zou niet willen raken aan de programmatie. Volgens de VRT-top moet de omroep "een meerwaarde" bieden in elke van zijn uitzendingen.

De bestuurders verwijzen naar de waarden die de omroep zichzelf heeft opgelegd: "streven naar kwaliteit, de goede smaak, respect en bijdragen tot de cohesie van de samenleving".

.

Nu in het nieuws