"Druk van clubs op scheidsrechters kan niet"

Voetbalclubs moeten stoppen met druk uit te oefenen op scheidsrechters. Dat vinden de Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Ze vergaderden naar aanleiding van de groeiende kritiek op de Belgische arbitrage.

ikerremans

"Er zal een brief verstuurd worden naar alle clubs. De kritiek op de scheidsrechters heeft altijd bestaan en dat mag. Maar de laatste tijd is de grens ruim overschreden."

Onaanvaardbaar

"We hebben de heel onaangename indruk dat de gemaakte verwijten enkel dienen om druk te zetten op het scheidsrechterskorps voor de komende wedstrijden. Dat is onaanvaardbaar", zegden De Keersmaecker en Philips na de vergadering.

Begeleiding

De KBVB wil bovendien de strafprocedures versnellen. "De eventuele sancties moeten veel rapper vallen dan nu het geval is." Volgens de scheidsrechters is de fysieke begeleiding die de KBVB aanbiedt in orde, maar laat de psychologische begeleiding te wensen over. De KBVB heeft beloofd daar iets aan te doen.

Vorige week nog sprak voorzitter van AA Gent en van de Profliga Ivan De Witte (foto) over competitievervalsing nadat AA Gent uitgeschakeld werd in de Beker van België. Hoewel hij zich later verontschuldigde voor die uitspraken, was zijn reactie toch de voornaamste aanleiding voor de vergadering.

Meer voetbalnieuws