"Mijn auto is total loss en ik krijg geen cent"

Toen hij moest uitwijken voor een ziekenwagen, werd Carl Reusen uit Merksem aangereden door een auto. Nu wil de verzekering hem niets betalen, want Carl “reed door het rood.”

Carl Reusen reed op zaterdag 20 december over de Belgiëlei in Antwerpen toen hij achter zich een ambulance hoorde aankomen.

“Ik stond voor een verkeerslicht. De enige manier om de ziekenwagen te laten passeren, was een stukje door het rood rijden.” Dat deed Carl en de ambulance kon doorrijden, maar tegelijk kwam een auto van links. Die reed Carls auto total loss.

Ambulancier getuigt

De politie kwam ter plaatse, en Carl en de andere chauffeur vulden het aanrijdingsformulier in. Carl is op zoek gegaan naar de ambulancier die er getuige van was dat hij voor de ambulance uitweek. “Hij heeft meteen een verklaring op papier gezet.”

Rechtsbijstand?

Carl dacht dat alles nu in orde was. Tot hij bericht kreeg van zijn verzekering. “Ik kreeg geen eurocent uitbetaald. Omdat ik door het rode licht was gereden. Dat ik dat had gedaan om een ambulance door te laten, maakte niet uit. Wie gaat mijn schade nu vergoeden”, vraagt Carl zich af.

“De rechtsbijstand wil niet naar de rechtbank omdat mijn zaak geen schijn van kans zou hebben. Waarom betaal ik dan rechtsbijstand?”

Door het rood rijden mag

”Door het rood rijden is en blijft een overtreding”, zegt Flor Koninkx, ex-rijkswachter en verkeersdeskundige. ”Maar het kan als je moet uitwijken voor een ambulance.”

Bénédicte Van Paeschen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio