Het weer voor dinsdag 10 februari

Vandaag krijgen we een erg wisselvallige dag met eerst regelmatig regen of buien en een stevige wind. Voormiddag kan het eventjes wat droger worden en zal de wind ook luwen terwijl hij van Z naar NW draait. Namiddag voert een stevige NW-wind dan steeds koudere lucht aan waardoor de neerslag stilaan een winters karakter zal krijgen.

's Avonds zal de laatste neerslag alweer onder de vorm van sneeuwvlokken vallen. De maxima zijn vanochtend al bereikt en liggen rond 8°C maar in de loop van de namiddag wordt het dus gevoelig kouder. Rond middernacht verlaat de laatste neerslag onze provincie via het oosten.

Woensdagochtend ligt de temperatuur rond het vriespunt en is het op de meeste plaatsen droog. Overdag krijgen we een mix van wolken en opklaringen en bij voldoende zonneschijn kunnen we toch weer uitkomen op 4 of 5°C. Er is echter de hele dag kans op eens winterse bui en vooral woensdagavond en in de nacht naar donderdag heeft zo'n lokale bui sneeuw aan boord.

Donderdagochtend vriest het overal licht en het is best mogelijk dat we op een aantal plaatsen wakker worden met een wit landschap. Overdag blijft de NW-wind onstabiele lucht aanvoeren en kan er dus van tijd tot tijd een winterse bui of sneeuwbui vallen. De maxima zetten nog een stapje terug naar een graad of 3 boven het vriespunt.

In de nacht naar vrijdag liggen de minima tussen -4°C in de Kempen en -2°C in de Limburgse stadskernen. Overdag halen we opnieuw 3 tot 4°C en blijft het afgezien van een lokale winterse bui op de meeste plaatsen droog.

Ook tijdens het weekend houden we dit winters getinte weertje vast met kans op enkele sneeuwbuien en maxima rond +3°C op zaterdag en maar net boven het vriespunt op zondag. In de nachten vriest het licht tot plaatselijk matig.

NIET TE MISSEN