"Zonder losgeld wordt Kurt vermoord"

“Als Buitenlandse Zaken niet meteen hulp biedt, zullen we Kurt nooit meer terugzien”, zegt Seka Dobric, de ex-vrouw van Kurt Jansen, die in Willebroek woont.

De 43-jarige discotheekuitbater werd 13 dagen geleden ontvoerd in Mexico. Zijn kidnappers vragen 1,5 miljoen euro losgeld.

Bocholt

Kurt Jansen (43), afkomstig uit het Limburgse Bocholt, woont al sinds 1999 in het Mexicaanse uitgaansparadijs Cancun. Daar maakte hij meteen naam in de discotheekwereld door het tot vicepresident te schoppen van The City, een van ‘s werelds grootste discotheken.

Vorig jaar in juni opende Jansen zijn eigen discotheek in Cancun, de Boccaccio Discotheque. Op 29 januari, 11 dagen geleden, werd Kurt ontvoerd toen hij de Boccaccio verliet. Een groep mannen met geweren en kappen sloegen de Limburger koelbloedig in elkaar en sleurden hem mee in een auto.

Ex-vrouw

“De dag na de ontvoering nam de bende contact op met Kurts Mexicaanse vrouw Wendy Indigo”, zegt Seka Dobric, de ex-vrouw van Kurt die tien jaar geleden van hem scheidde en met zijn zoontje Angelo (12) in Willebroek woont.

“De ontvoerders hebben Wendy verscheidene keren opgebeld en haar om 1,5 miljoen euro losgeld gevraagd. Telkens lieten ze Kurt aan de telefoon komen die, met een geweer tegen zijn hoofd, Wendy om het geld smeekte.” Wendy leeft momenteel met Nastasja (8), het dochtertje dat ze samen met Kurt heeft, ondergedoken in Cancun. Ze krijgt er ook steun van Kurts broer Karl (39), die eveneens in Mexico woont en werkt.

Er is geen 1,5 miljoen

Probleem is dat er geen 1,5 miljoen euro losgeld is. “Kurts nieuwe discotheek is nog maar acht maanden open en de Boccaccio heeft eigenlijk nooit goed gedraaid”, zegt Dobric. “Door de economische cri- sis bleven de klanten weg. Kurt had dan ook al een tijdje plannen om de discotheek te verkopen of eventueel te sluiten.”

Koen SnoeKX

Nu in het nieuws