Tips voor energiebesparing

Het gemeentebestuur van Hamme doet vrijdag 13 februari voor de derde keer mee aan de dikke truiendag, de jaarlijkse campagne van de Vlaamse Overheid rond klimaatsverandering.

In het gemeentehuis van Hamme aan de Markt, het gemeentemagazijn in de kmo-zone Zwaarveld en in de sporthal op het Kaaiplein wordt de verwarming vrijdag met vier graden verlaagd.

Voor burgemeester Paul Van de Casteele (CD&V) en schepen van Leefmilieu Hilde Landtsheer (Open Vld) gaat het slechts om een symbolische actie. Zij sporen met een vijftal tips het gemeentepersoneel aan om tijdens hun dagelijkse kantooractiviteiten het energieverbruik te beperken.

Dat kan door: • de verwarming uit te schakelen in lokalen waar niemand aanwezig is • in gemeentelijke gebouwen die weinig gebruikt worden, de verlichting uit te schakelen • na de werkuren en ’s nachts alle pc’s en printers uit te schakelen • de elektronische toestellen niet in sluimerstand te laten staan. De stand-bylichtjes zijn sluipverbruikers die veel energie en geld kosten • het energiebeheer van uw pc of laptop in te schakelen.

Al deze tips leveren een grote besparing op, zowel voor de energiefactuur als het milieu, zonder aan comfort in te boeten”, vinden burgemeester en schepen. “Als gemeentebestuur hebben we tevens een oproep gedaan om deel te nemen.”

Vijf scholen zijn daarop ingegaan: De Dobbelsteen Moerzeke, Middenschool Heilig Hartinstituut, Provinciaal Instituut Burgemeester Van Driessche, Basisschool Sint-Anna en Basisschool Zogge. Meer info bij de milieudienst: 052-47.55.69

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio