Sint-Gillis-Waas wil alleen windturbines langs E34

Sint-Gillis-Waas - De provinciale commissie voor ruimtelijke ordening concludeerde dat in Sint-Gillis-Waas een zone ten zuiden van Sint-Pauwels geschikt is voor de inplanting van windturbines.

De gemeenteraad heeft een ongunstig advies uitgebracht. “We willen daar geen windturbines”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Steven De Beule (CD&V). “We verkiezen de zone ten zuiden van de expresweg, tussen de Kluizendijkstraat en de grens met Beveren.”

Beveren opteert ruimte vrij te maken ten noorden van de expresweg. Daar wil men in Sint-Gillis-Waas niks van weten. “We willen dat de open ruimte met de natuur en landbouw behouden blijft”, zegt burgemeester Remi Audenaert (CD&V). Audenaert had vorige week nog contact met Vlaams minister Dirk Van Mechelen. “De minister heeft verklaard dat Sint-Gillis-Waas in de toekomst een specifiek economisch knooppunt kan worden zodat er 50 tot 70 hectare aangesneden kan worden naast de expresweg.”

Volgens Groen!-gemeenteraadslid Herwin De Kind is de zone ten zuiden van Sint-Pauwels wel geschikt voor windturbines. “De zone ten zuiden van de expresweg kan een geschikte locatie zijn maar we moeten eerst de mogelijke gevolgen voor het nabijgelegen natuurgebied De Stropers onderzoeken. We denken dat het college vooral het statuut van de gemeente wil wijzigen van buitengebied naar economisch knooppunt.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio