Pot welzijn schept ruimte voor nieuwigheden

Mechelen - Met de pot van anderhalf miljoen euro die Mechelen dit jaar voor welzijn opzijlegt, plant schepen Ali Salmi enkele nieuwe initiatieven.

Welgeteld vijftien Mechelse welzijnsorganisaties krijgen steun uit de pot van anderhalf miljoen euro. Dat bedrag laat ruimte voor nieuwe projecten.

Begeleiding

Het vorig jaar reeds aangekondigde project Bemoeizorg moet dit jaar uit de startblokken schieten. Daarvoor heeft Mechelen opnieuw 72.000 uitgetrokken en zet het een samenwerking op met het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW).

Dat zal huurders van sociale huisvestingsmaatschappijen die met bepaalde problemen kampen, begeleiden om te voorkomen dat ze uit hun sociale woning worden gezet.

Aanwerving

Mechelen werft een voltijdse en een halftijdse kracht aan om het Sociaal Huis vorm te geven. Dat Sociaal Huis bestaat uit antennes in het Huis van de Mechelaar en het OCMW, waar mensen de weg in de sociale dienstverlening worden gewezen.

“We hebben ervoor gekozen ons te richten op locaties waar al veel mensen komen”, geeft schepen Salmi aan. Het Sociaal Huis krijgt 12.500 euro voor werkingsmiddelen en een uitgebouwde website op maat van het doelpubliek.

Met de aanwerving van een bijkomende halftijdse gezondheidsconsulent wil Mechelen zijn gezondheidsbeleid nog beter afstemmen. Het wijkgezondheidscentrum Wel&Wee mag een subsidie van 12.000 euro inschrijven.

Jobbeurs

Ondanks de economische crisis hoopt Mechelen werklozen uit kansengroepen toch aan het werk te krijgen. Daarom organiseert het in mei een interculturele jobbeurs. “Iedereen is er welkom, maar mensen uit kansengroepen worden nadrukkelijk uitgenodigd”, besluit Salmi.

JVDPO

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio