Valkenhof krijgt nog dit jaar nieuwe voetpaden

Het herstellen van de riolen en het vernieuwen van de voetpaden in het Valkenhof start na de bouwvakvakantie. Dat beloofde burgemeester Walter Horemans (CD&V) aan raadslid Koen Kerremans (Groen!) en enkele bewoners.

Kerremans overhandigde maandagavond samen met enkele bewoners van het Valkenhof een petitie ondertekend door op drie na alle gezinnen. "De werkzaamheden werden eerder al enkele jaren uitgesteld. We hopen nu dat ze nog dit jaar aanvangen en niet tot in het verkiezingsjaar worden verdaagd. Toch vrezen we dat het schepencollege weer andere prioriteiten naar voren gaat schuiven", zei Kerremans.

Burgemeester Horemans stelde hem gerust. "Eind deze maand krijgen we het rapport van cameraonderzoek van de riolen. Een studiebureau onderzoekt momenteel welke bomen schade berokkenen aan riolen en voetpaden en dus weg moeten en welke bomen mogen blijven staan. Als alles naar wens verloopt, kunnen de werkzaamheden dan na de bouwvakvakantie beginnen. Waar nodig herstellen we de riolen, er komen nieuwe voetpaden en het wegdek krijgt een nieuwe asfaltlaag. Het kruispunt met Sollevelden mmaken we veiliger voor fietsers", besluit Walter Horemans.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio