Middenrijstrook op parking Gasthuisvest verdwijnt niet

Print
Lier - Raadslid Peter Van de Velde (Open Vld) wil dat de rijstrook in het midden van de parking Gasthuisvest door parkeerplaatsen vervangen wordt. Volgens schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko) zit dat er niet in.

"Op de parking Gasthuisvest zijn er twee jaar geleden nieuwe lijnen getrokken, waardoor het aantal parkeerplaatsen sterk verminderde. De rijstrook in het midden van het parkeerplein kost welgeteld veertig parkeerplaatsen. Waarom die opofferen als je weet dat er dringend meer parkeergelegenheid in onze stad nodig is", vraagt Van de Velde zich af.

"De parking werd hertekend om de beschikbare ruimte te optimaliseren. Door de parkeerplaatsen te herschikken, werden ze beter bereikbaar en bovendien bleef het aantal wettige parkeerplaatsen hetzelfde. De middenrijstrook op de parking is nodig om in de toekomst alle parkeerplaatsen optimaal te kunnen bereiken. Het is immers onze bedoeling dat de rijbaan tussen de parking en de muur van Muziekacademie in de toekomst enkel nog als voetgangers- en fietsersas zal dienstdoen. Auto's gaan we daar verbieden voor de veiligheid van de leerlingen", antwoordt Jan Hermans.

"Ook de andere kant van de parking zullen we door een bomenrij gedeeltelijk afsluiten. Er zullen dan nog twee in- en uitritten kunnen gebruikt worden, waarmee we willekeurig op- en afrijden van wagens vermijden. In de huidige toestand levert het op- en afrijden van wagens her en der over het voetpad immers gevaarlijke situaties op voor de voetgangers en ook voor het autoverkeer dat hier passeert", verduidelijkt schepen Hermans.

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio