Provincie zoekt kleinschalige logies

Print
Lier - De provincie Antwerpen moet over enkele jaren een gevarieerd en professioneel gerund logiesaanbod hebben. Een reeks informatiesessies voor bestaande én nieuwe uitbaters van kleinschalige logies moet dit helpen verwezenlijken.

"Toekomstige uitbaters beseffen onvoldoende wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van kleinschalige logies. Er is een wetgeving en allerlei reglementen, verbouwing en renovatie, marketing en promotie. Verder weten potentiële aanbieders vaak niet tot wie ze zich moeten richten voor begeleiding en advies. Ten slotte verhoogt een goede communicatie de slaagkansen van de kandidaten en vermijdt ze verkeerde of overbodige investeringen", zegt Jenny Poncin, logiesconsulent van Toerisme Provincie Antwerpen (TPA).

Daarom organiseert TPA nog elf informatieavonden. De diverse sprekers geven duiding bij de werking en de wetgeving van kleinschalige logies en stellen de toeristische sector in de regio voor. Via workshops onder leiding van de TPA-logiesconsulent krijgen de aanwezigen een antwoord op hun vragen. De eerstvolgende infoavond vindt vanavond om 19.45u plaats in zaal Colibrant aan de Deensestraat 6 in Lier.

Inschrijven: 0497-08.71.73

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio