1 / 2

Stevaert geen voorzitter van Ethias meer

Steve Stevaert is geen voorzitter meer van de verzekeringsgroep Ethias. Zijn plaats wordt ingenomen door Eric De Lembre. De provinciegouverneur van Limburg blijft wel in de raad van bestuur zetelen.

jvangeyte

De verzekeringsgroep Ethias ligt sinds maandagavond in een andere plooi. De federale overheid, het Vlaams gewest en het Waals gewest controleren nu elk voor 25% + 1 aandeel in het bedrijf. Dat is het gevolg van hun inbreng aan kapitaal van elk 1,5 miljard euro, wat nodig was om het concern van de ondergang te redden. De oude mutualistische aandeelhouders zien hun belang verwateren tot 25% min drie aandelen.

Met de nieuwe structuur treedt ook een nieuwe raad van bestuur aan. Die wordt nu voorgezeten door Erik De Lembre. Hij combineerde tot dusver een academische loopbaan aan de Universiteit Gent met een topfunctie bij bedrijfsrevisor Ernst & Young.

Raad van bestuur

Steve Stevaert, die tot dusver voorzitter was van Ethias, wordt gewoon lid van de raad van bestuur. Hij krijgt er het gezelschap van Philip Neyt, Daniel Bacquelaine, Claude Desseille, Chris Verhaegen, Jean-Pierre Grafé, Jacques Braggaar, Dirk Boogmans, Mark Bienstman, Willy Demeyer, gedelegeerd bestuurder Bernard Thiry en adjunct-directeur-generaal Hans Verstraete.

JVG