Bent u al eens slachtoffer geworden van cyberpesten?

Print

Bent u al eens slachtoffer geworden van cyberpesten?

10 februari 2009 staat in het teken van de Safer Internet Day. Dit jaar gaat de aandacht naar cyberpesten, een groeiend fenomeen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zes op de tien jongeren het internet zou missen, mocht de verbinding stuk zijn. De helft maakt nieuwe vrienden op internet. Vier op de tien zou het leven zelfs saai en leeg vinden zonder internet.

Negatieve ervaringen

Het internet is dus een belangrijk medium voor jongeren. Ze gebruiken het voor allerlei positieve interacties, maar er zijn ook negatieve ervaringen. Ruim vier op de tien jongeren heeft wel eens te maken met ongewenste e-mails of sms’jes.

Bij één op de vijf jongeren werd ooit al eens ingebroken in hun e-mail of MSN en veranderde de dader het paswoord.

Poll

Zijn u of uw kind al eens het slachtoffer geworden van cyberpesten? Laat het ons weten via e-mail. Vergeet ook uw contactgegevens niet te vermelden!

Sensibiliseren

Microsoft en Child Focus organiseren op Safer Internet Day samen met Action Innoncence en het Observatorium voor de Rechten van Internet een reeks activiteiten om kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten te sensibiliseren rond veilig internetgebruik.

Zo geven 60 medewerkers van Microsoft Belux van 8.30 uur tot 12.00 uur vrijwillig les over veilig internet gebruik in 15 lagere scholen doorheen het hele land. Microsoft en Child Focus ontwikkelden het lessenpakket voor 9-12 jarigen speciaal voor deze Safer Internet Day.

Nu in het nieuws