Spector verwerkt weer meer foto's

Voor het eerst in jaren kan Spector een negatieve trend ombuigen. Vorig jaar mocht het voor 76,5 miljoen euro aan rekeningen uitschrijven voor allerlei foto-producten. Dat is 0,4% meer dan in 2007.

Spector kreunde jarenland onder de neergang van de analoge fotografie. Steeds minder mensen lieten foto's ontwikkelen. De meesten stapten over op digitale fotografie en plaatsten de foto's gewoon op hun pc zonder die te laten afdrukken of die te laten verwerken in fotoboeken.

Nu lijkt de trend gekeerd. Voor het eerst sinds jaren zit opnieuw groei in het fotoproduct. Spector kon zijn omzet in dit segment zelfs opvijzelen. 70% van de omzet kimt nu uit het verwerken van digitale opdrachten, 30% is nog van analoge oorsprong.

Dit alles heeft ook een gunstige invloed op de tewerkstelling. In december kon Spector 50 tijdelijken aan de slag helpen. Vijftien van hen kregen in januari een vast contract.

Photo Hall

Naast zijn fotodivisie bezit het beursgenoteerde Spector met Photo Hall ook een keten van elektronicawinkels. Die hadden het vorig jaar minder makkelijk. De omzet van deze divisie liep 2,4% terug tot 190,41 miljoen euro. Dit kwam door de economische malaise en door een vermindering van het aantal winkels van 108 naar 104.

In België heeft Photo Hall 87 winkels. Dit jaar wil de keten er vijf openen. Een eerste vond al plaats in januari.

Op 10 maart publiceert Spector financiële resultaten over 2008.

JVG

Nu in het nieuws