Met een gids op stap in het Reigersbos

Met een gids op stap in het Reigersbos

Met een gids op stap in het Reigersbos

Print
Kalmthout - Zondag 15 februari 2009 kan je weer samen met een natuurgids op stap in het Reigersbos. Rita Thibau wacht de geïnteresseerde wandelaars op om 14u achter de kerk in de Schouwvegersstraat, 2040 in Berendrecht.

Het Reigersbos heeft een oppervlakte van +/- 4,3 ha. Samen met de omliggende gebieden is het domein bijzonder waardevol als broedplaats voor de blauwe reiger.

De reigers nestelen in de kruinen van de eeuwenoude eiken. Het kasteel en het bos, vroeger gekend als "De Ster" kregen door de talrijke aanwezigheid van de reigers stilaan een andere naam. Reigerhof werd Reigersbos en de Olmendreef die door het domein loopt kreeg als officiële benaming "Reigersbosdreef.

Reigers zijn de eersten om in het voorjaar naar onze streken te komen. Deze stevig gebouwde waadvogel heeft een lengte van 90-100cm en een vleugelspanwijdte van 155-175 cm. Bij de volwassen dieren zie je bij het achterhoofd twee zwarte sierveren. De blauwe reiger leeft van vis, kikkers, mollen en muizen. Wanneer de kans zich voordoet gaat hij ook graag op bezoek bij tuinvijvers!

Iedereen is van harte welkom. De wandeling duurt 2 à 3 uur. Deelname gratis en inschrijven is niet nodig.

Onze "Wandelkalender 2009" en nog veel meer informatie kan je vinden op: http://users.skynet.be/natuurgidsenregiokalmthout

Chris Vander Sypt

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor gva.be? Mail ons dan!

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio