Ga je mee op zoek naar "lentekriebels"?

Wie goed kijkt zal merken dat de natuur langzaam ontwaakt uit zijn winterrust en dat er hier en daar al wat "lentekriebels" waar te nemen zijn.

ksleurs

Op zaterdag 14 februari 2009 kan je weer op stap met een natuurgids. Dit keer vertrekken we op de parking van het educatiecentrum De Vroente. Roland Mertens wacht daar om 10u de geïnteresseerde wandelaars op.

Eén van de typische bomen op de heide is de berk. Graag even voorstellen. We vinden in het Grenspark twee verschillende soorten berken: de ruwe berk en de zachte berk.

De berk is een sierlijke en elegante boom met opgaande en afhangende takken. In het voorjaar prachtig getooid met haar lange hangende katjes, het lichtgroene blad en de meestal witte bast. Deze loofboom wordt ook wel eens het symbool van fijnheid en bekoorlijkheid genoemd. In de Scandinavische landen vereert men de berk als boom van het licht, de nieuwe lente! In sommige publicaties wordt de berk ook wel Lady van het woud genoemd of de Witte vrouw met de groene sluier.

Wil je deze prachtige boom ontdekken? Dan ben je van harte welkom op de wandeling!

Onze "Wandelkalender 2009" en nog veel meer informatie kan je vinden op

Chris Vander Sypt

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor gva.be? Mail ons dan!Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio