Karen van K3 op nieuwste cd Axl Peleman

Karen van K3 op nieuwste cd Axl Peleman

Karen van K3 op nieuwste cd Axl Peleman

Print
Hoboken - Axl Peleman is vrijdag begonnen aan een nieuwe tournee met zijn cd 'In't gezicht'. "Deze cd gaat over kleine, persoonlijke dingen", zegt Peleman. De titel verklaart hij als volgt: "Als je iets mispeutert hebt en het opbiecht, moet je die persoon in't gezicht aankijken zei mijn grootvader steeds." Benieuwd of 'In't gezicht' het even goed zal doen als zijn voorganger'Dagget wet', waarmee Peleman bijna goud haalde. "De CD kende een stille verkoop, maar blijft wel doorverkopen." zegt een tevreden zanger.

"Liefde is niet melig"

Axl Peleman heeft al de teksten zelf geschreven op 'In't gezicht'. "De liedjes gaan niet over de grote thema's, wel zijn het persoonlijke teksten met nadruk op de kleine details." legt de Antwerpenaar uit. "Zo zijn er liedjes die gaan over verhaaltjes voorlezen aan mijn zoon of de manier hoe mijn vrouw haar schoenen past. Het is eigenlijk het geluk in kleine dingen vinden. Het leven is niet schoon, maar als je je ogen opentrekt, herken je wel dat geluk in details waar ik over zing."

Laat Axl Peleman op die manier zijn publiek binnen in zijn privéleven? "Ik zing over hoe graag ik mijn vrouw en zoon zie. Ik zing over universele dingen, over zaken die iedereen doet, maar ik laat de details weg. Niemand weet hoe mijn vrouw eruit ziet of welk verhaal ik aan mijn zoon voorlees. Ik maak iets groots van iets minuscuul kleins."

Het merendeel van de liedjes op 'In't gezicht' gaan over de liefde. "Tachtig procent van de popmuziek bestaat uit liefdesliedjes." zegt Peleman. "Ik ben gelukkig met mijn vrouw en wil met haar oud worden. Logisch dat ik dan niet zing over uit elkaar gaan."
Klinkt dit dan niet melig uit de mond van een rocker uit het verleden? "Liefde is niet melig, maar schoon." antwoordt hij dan. Natuurlijk zijn er ook liedjes die gaan over politiek. Zo komt Axl Peleman in 'Niet met mij' openlijk uit voor zijn mening. "De mens is progressief en iedereen heeft een mening. Zolang je andere mensen er geen kwaad mee doet of lastig valt is er geen probleem."

Tekstboekje Deze keer vindt je in het cd-hoesje wel de liedjesteksten terug. "Ik ben een fiere Antwerpenaar, maar ik ga er vanuit dat niet iedereen mijn taal verstaat. Zo treedt ik op in culturele centra aan de kust en tegen de Nederlandse grens. Uit respect voor mijn publiek zitten de teksten er nu bij."
Axl Peleman kent trouwens een zeer gemengd publiek: "De echte jongeren ten tijde van mijn rockperiode zitten er niet meer bij. Nu komen mensen die echt willen luisteren naar mijn teksten. Toch is het niet nodig om mijn teksten te verstaan als je naar mijn optredens komt. Belangrijker is om te weten welk gevoel mijn muziek oproept."

Bekende gastzangers

Ook nieuw is dat hij op deze CD muzikale bijval krijgt van o.a. Karen van K3. "We kennen elkaar al zeer lang en ze is een grave vrouw met een perfect antwaarps accent."
Ook Eva De Roovere en Wim Opbroeck treden muzikaal bij: "Eva zit bij hetzelfde management als ik en Wim Opbroeck zorgt voor een pianolijn en een West-Vlaams accent op 'Elke tegenslag'."

Nieuwe tournee Op vrijdag 6 februari gaven Axl Peleman en zijn band de aftrap van de nieuwe tournee in het cultureel centrum van Merksem. Muziek staat centraal, aangevuld met persoonlijke verhaaltjes en bewegende foto's. "Ik hoop dat het een intiem concert wordt. Ik wil dat de mensen na afloop zeggen dat het fijn was en dat ze het schoon vonden. Ik hoef niet zozeer een staande ovatie."
In het voor- en najaar zal Axl Peleman door Vlaanderen toeren met zijn nieuwe CD 'In 't gezicht'. In de zomer zal hij vooral openlucht spelen. Op www.axlpeleman.be vind je meer info over zijn nieuwe tournee.

Ellis Van Brussel

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor gva.be? Mail ons dan!

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio