1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mexicaanse sekte verdacht van kinderverdwijningen

In Mexico zijn bij een fanatiek-christelijke sekte 118 minderjarigen aangetroffen. Het Mexicaanse gerecht vertrouwde de minderjarigen toe aan opvangcentra waarvan bekend was dat die kinderen weigeren terug te geven. De politie viel binnen in twee centra, op zoek naar een vermist meisje.

wverhaert

De centra worden uitgebaat door leden van de Iglesia Cristiana Restauradaeen. De fanatiek-christelijke sekte werd eerder genoemd in een verdwijningszaak en verdacht van mensen- en orgaanhandel.

Het gerecht ontving al verscheidene klachten. Niettemin bleef het minderjarigen toevertrouwen aan de centra. "God zal hen straffen", zeiden verscheidene kinderen toen de agenten binnenvielen in twee Casitas del Sur in het zuiden van Mexico-stad. God zou de agenten straffen omdat ze zijn huis waren binnengedrongen, legden de kinderen uit.

Vermist meisje

De politie was vooral op zoek naar Ilse Michel. Het meisje (10) was na huiselijk geweld weggehaald bij haar ouders. Haar grootmoeder verkreeg via een rechtszaak de voogdij over Ilse Michel. Toen ze het meisje ging ophalen, weigerden de beheerders van het centrum hun medewerking. Tussen de 118 minderjarigen die de huiszoekingen opleverden, vond de politie Ilse Michel niet.

Bron: IPS - Foto: JS News