Havens van Antwerpen en Tanger halen banden aan

Print

Havens van Antwerpen en Tanger halen banden aan

Antwerpen - De havens van Antwerpen en het Marokkaanse Tanger halen vandaag de banden aan. De nieuwe Marokkaanse ambassadeur Samir Addahre benadrukte bij het begin van de ontmoetingsdag in de Antwerpse haven dat hij de relaties tussen België en Marokko wil versterken.

Volgens havenschepen Marc Van Peel zijn er al heel wat economische banden tussen Antwerpen en Marokko. Vooral fosfaat, petroleumproducten en Marokkaans fruit spelen een belangrijke rol. De handel tussen België en Marokko vertegenwoordigt jaarlijks ongeveer 700 miljoen euro.

300.000 jobs

Tanger is een snel groeiende haven. In 2007 zijn er de eerste containers behandeld en dankzij de snelle uitbreiding wil Tanger in 2015 al 8 miljoen TEU (standaardcontainers) behandelen. Daarnaast wordt 5.000 hectare industriegebied ontwikkeld, wat op 5 jaar tijd voor 300.000 jobs moet zorgen.

Volgens de nieuwe Marokkaanse ambassadeur Samir Addahre is een partnerschap tussen de havens ook van groot belang voor de beeldvorming over Marokko. Marokko wordt volgens de ambassadeur nu bijna uitsluitend in verband gebracht met zijn diaspora en daarmee gepaard gaande problemen. Hij vindt het belangrijk dat er ook een andere visie komt.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio