Miss Dakloos krijgt één jaar dak boven het hoofd

Komende zaterdag vinden de preselecties plaats voor een wel heel bijzondere missverkiezing: Miss Dakloos. Initiatiefneemster van de missverkiezing is de directrice van vijf Brusselse opvangtehuizen voor daklozen.

ikerremans

Haar dochter Aline leefde verschillende jaren op straat. Vorig jaar deed Aline mee aan Miss België en werd eerste eredame in Oost-Vlaanderen.

Geen verliezers

"Ik weet hoe moeilijk het straatleven is. Je mooi voelen is erg belangrijk", zegt Aline, die het project van haar moeder steunt. "Als je fier bent op jezelf kan je het leven beter aan."

De kandidates zullen 'geen verliezers' zijn. Elke deelneemster krijgt kledingcheques, maar de winnares wint een jaar lang een dak boven haar hoofd.

Innerlijke schoonheid

In de jury zitten 'gewone mensen', onder andere de wijkagent, een sociaal verpleegster, de pastoor en een huismoeder. "Er zijn ook al 15 kandidates ingeschreven, sommigen knapper dan Miss België", zegt de organisatie.

"Het grootste verschil met die verkiezing? Onze kandidates hebben innerlijke en uiterlijke schoonheid. Ze gaan debatten kunnen aangaan en meedoen aan goede doelen. Het initiatief is geslaagd wanneer ze na een jaar een beter leven hebben dan nu."

Nu in het nieuws