1 / 2

Belgische dancinguitbater ontvoerd in Mexico

De 43-jarige Kurt Jansen, die in ons land ooit dancing Extreme in Affligem uitbaatte, is vermoedelijk ontvoerd in Mexico. De kidnappers eisen nu 1,5 miljoen euro in ruil voor zijn vrijlating.

ikerremans

Kurt Jansen, afkomstig uit Bocholt, werd vorige donderdag ontvoerd aan zijn nachtclub Boccaccio in Cancún. De zakenman woont en werkt al jaren in de badplaats op het Mexicaanse schiereiland Yucatan.

Commandostijl

"Het gebeurde in echte commandostijl. Mannen met geweren en zwarte kappen over hun hoofd trokken zich niets aan van de omstanders. Ze sloegen de Belg tot bloedens toe met de kolf van hun geweer. Uiteindelijk sleepten ze hem naar een auto. Daarna verdwenen ze", vertelden getuigen aan lokale media.

Buitenlandse Zaken heeft de ontvoering van de Kempenaar nog niet bevestigd, maar volgens lokale media is er geen twijfel mogelijk. De kidnappers zouden 1,5 miljoen euro vragen. Ze beweren ook dat de familie van Jansen nog geen aangifte deed van de ontvoering. De directeur van de gerechtelijke politie in Mexico bevestigde dat gisteren.

Golf van ontvoeringen

In Mexico worden elke maand gemiddeld 60 personen ontvoerd. Omdat families vaak geen aangifte doen, kan het echte aantal nog veel hoger liggen.

Kurt Jansen had vroeger ook enkele dancings in ons land. De Extreme in Affligem was wellicht de bekendste. Eind jaren negentig werd portier en bokser Ismaïl 'Cool' Abdoul daar neergeschoten.