1/2

"MR is minst slechte partij om mee samen te werken"

LiDé, de Waalse partij van voormalig Vlaams topambtenaar Rudy Aernoudt, wil alleen in een alliantie stappen als de partij ook werkelijk iets te zeggen krijgt. Het is nog steeds niet duidelijk of LiDé zelfstandig naar de kiezer stapt of een alliantie aangaat met de MR.

Er doen al weken geruchten de ronde dat LiDé en de Franstalige liberalen van de MR een verbond zullen sluiten. Ook op het partijcongres van Lidé kwam de mogelijke alliantie aan bod, al werd nog niet duidelijk of ze er ook komt.

In de keuken

Aernoudt stelde wel strenge voorwaarden. "Als LiDé een alliantie aangaat, is het om haar tien punten te realiseren. LiDé klopt niet op de deur, zoekt geen kamer in de herberg, maar in geval van een alliantie wil LiDé in de keuken staan."

De MR is volgens Aernoudt "de minst slechte partij" om mee samen te werken. Het doel van LiDé is om Wallonië te bevrijden van corruptie en vriendjespolitiek. De partij wil ook de kwaliteit van het onderwijs verbeteren en afgeraken van de cultuur van 'niet werken'.

Andere middelen

MR-kamerlid Richard Miller was aanwezig op het congres van dit weekend. Volgens Miller hebben LiDé en MR dezelfde prioriteiten, maar gebruiken ze andere middelen om het doel te bereiken.

Nu in het nieuws