Derde strafschop van Zelenka is genoeg voor Westerlo: 1-0

Print

Derde strafschop van Zelenka is genoeg voor Westerlo: 1-0

Westerlo heeft zich herpakt na de nul op zes van de afgelopen weken. Het won zondagavond met het kleinste verschil van Lokeren nadat Lukas Zelenka een strafschop omzette. Hij had er echter drie pogingen voor nodig. Westel stijgt door de zege naar de vijfde plek in de rangschikking.

Westerlo, met Scheelen op de bank, nam het initiatief. Een vrijschop van Zelenka werd door Overmeire bijna in eigen doel verwerkt. Wat later knalde Farrsi een grote kans over en naast. Aan de overkant dreigde Golan tot twee maal toe, maar een doelpunt viel niet.

Hands van Dupré

Op het einde van de eerste helft een betwistbare fase in de zestien van Lokeren. Dupré raakte de bal met de hand, maar scheidsrechter Boucaut liet begaan. Iets later moest Mbayo een poging van Farssi op de lijn redden. Ruststand: 0-0.

Drie keer penalty

Vlak na rust beging Pavlovic een strafschopfout op invaller Scheelen. Scheidsrechter Boucaut liet Zelenka de penalty tot drie maal toe trappen. De eerste keer liepen zijn ploegmaats te vroeg in, de tweede keer vertrok doelman Lazic te snel. De derde poging ging binnen à la Panenka: 1-0.

Lokeren probeerde wel, maar topschutter Maazou kwam niet in het stuk voor. Een kwartier voor tijd moest De Winter zich evenwel tonen op een poging van Golan. Vlak voor tijd deelde diezelfde Golan een elleboogstoot uit, slechts bestraft met geel.

Laatste match van Maazou?

Het bleef 1-0, voor Lokeren de derde nederlaag op rij en mogelijk ook de laatste wedstrijd van topschutter Maazou. Hij vertrekt naar CSKA Moskou. Westerlo stijgt door de zege naar de vijfde plaats in het klassement.

Scheidsrechter: Boucaut.
WESTERLO: De Winter, Corstjens (53' Van Hout), Farssi (46' Scheelen), Van Kerckhoven, Vanaudenaerde, Adams, Delen, Van Imschoot, Zelenka, Alfonso, Tomou (46' Odita).
LOKEREN: Lazic, Doll, Dupré (65' Ziv), Mouataz, Carevic, Mbayo (65' Camara), Overmeire (82' Touré), Pavlovic, Tiko, Golan, Maazou.
Doelpunt: 47' Zelenka 1-0.
Gele kaarten: Doll, Tiko, Van Kerckhoven, Maazou, Scheelen.

MEER VOETBALNIEUWS