Winkelier klaagt politieoptreden aan

Ravels - Marcel Romeling baat een winkel uit op de Grote Baan in Ravels. Daar pakte de politie zijn Hongaarse stiefbroer op die er aan het werk was. “Volledig onterecht”, zegt Romeling, die zelfs van aanhoudend pestgedrag van de politie spreekt. “We deden gewoon ons werk”, reageert de korpschef.

Vorige week donderdag ging de politie over tot een huiszoeking bij Romeling op de Grote Baan in Ravels. Ze zochten naar een cannabisplantage die er niet was. De Hongaarse stiefbroer die op dat ogenblik in de zaak aan het werk was, werd wel meegenomen.

De dienst vreemdelingenzaken sloot de man eerst een week op in een gesloten asielcentrum en zette hem dan op een vliegtuig richting Hongarije. De vorige huurder van het pand werd in september 2007 betrapt op het uitbaten van een cannabisplantage. “Het optreden van de politie was buitensporig”, reageert een woedende Romeling. “Mijn stiefbroer was hier een weekje op vakantie en zou diezelfde dag terugvliegen. Het vliegtuigticket met aankomst- en vertrekdatum bewijst dat.”

Romeling schrijft de inval toe aan verregaand pestgedrag van de politie. De man importeert elektrotoestellen uit China en opende in februari een zaak op de Grote Baan. “En toen zijn de problemen gestart. Ik kan met iedereen goed overweg, ook met de wijkagent. Maar als ik nog maar bijna iets verkeerd doe, krijg ik het aan de stok met iemand van de politie.”

Romeling overweegt om een klacht in te dienen. Korpschef Daniel Hannes van politiezone Kempen Noord-Oost verdedigt het optreden van zijn manschappen. “We beschikten over aanwijzingen en vandaar de huiszoeking. De stiefbroer was aan het bepleisteren en dat mag niet. Wij hebben de gewone procedure gevolgd. Niet meer, niet minder.” De korpschef ontkent eventueel pestgedrag ten overstaan van Romeling.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio