Café Choice moet twee weekends sluiten

Café Choice op de Grote Markt in Dendermonde bleef afgelopen weekend gesloten en ook het komende weekend zullen de gasten voor een gesloten deur staan. Met die maatregel wil burgemeester Piet Buyse (CD&V) duidelijk maken dat de overlast niet meer getolereerd wordt.

“De overlast in de buurt van het café op de Grote Markt houdt al enige tijd aan”, stelt burgemeester Piet Buyse (CD&V). “Er waren al enkele interventies van de politie. De gemaakte afspraken werden niet nageleefd. We hebben alles eens opgelijst en vonden dat het tijd was om te laten zien dat het ons menens is. Ook de klanten moeten begrijpen dat onze opmerkingen geen loze woorden blijven.”

Omdat de overlast zich vooral in de weekends voordoet, moet het café nu twee weekends gesloten blijven van vrijdagavond 22 tot maandagochtend 6u. Café Choice is zowat het enige café in de buurt dat nog open is na middernacht. De overlast wordt vooral veroorzaakt door mensen die de herberg verlaten en daarbij luidruchtig zijn of zich bezondigen aan wildplassen.

Lichtkrant

Uitbater Geert Klinckaert toont zijn bereidheid om mee te werken. “Ik had mijn ruiten al vervangen door akoestisch glas, maar blijkbaar helpt dat nog niet voldoende. Ik investeer nu bijkomend in een geluidsbegrenzer. Voor mijn deur hangt nu al een lichtkrant met de vraag om de rust en kalmte te bewaren. Het is mijn broodwinning. Ik heb er dus geen belang bij om tegen te werken”, besluit hij.

“De verantwoordelijkheid van een cafébaas gaat verder dan zijn café alleen. Hij moet zijn klanten aanmanen zich goed te gedragen bij het verlaten van de zaak. Indien ze amok zouden maken omdat hij hen de toegang ontzegt of drank weigert te schenken, kan hij op de steun van onze politie rekenen”, aldus Buyse. “Als er geen beterschap komt achteraf, dringen zich andere maatregelen op.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio