Trix palmt buur Hof Ter Lo in

Trix breidt uit. In afwachting van grote verbouwingen viert het muziekcentrum aan de Noordersingel op 13 en 14 februari de inname van het voormalige Hof Ter Lo met een grote (her)opening.

Na vijf jaar wil Trix nog meer werk maken van een pop- en rockbeleid dat zowel passieve als actieve muziekliefhebbers, van concertgangers tot muzikanten, bedient. De uitbreiding met het aanpalende Hof Ter Lo noemt de directie “het voorspel van grote verbouwingen”. Die moeten tegen het voorjaar van 2010 de van 1977 daterende podiumzaal een modern elan geven.

Webradio

Maar Trix wil nog meer dan louter de publiekscapaciteit optrekken. Naast een toonaangevend muziekcentrum kunnen Antwerpse muzikanten er terecht voor een vormingsaanbod en workshops, onder meer met het oog op een eigen reportersploeg en webradio.

Op 13 en 14 februari benadrukt het (her)openingsweekend We Are O’pen met optredens van onder meer A Brand, Mintzkov, Star Club West, Stijn, Motek, The Subs en Lady Linn de verankering met artiesten van eigen bodem.

Terwijl Trix aankondigt het aanbod uit te breiden met dance, hiphop, jazz en funk, zijn de nieuwe artists in residence wel uitgesproken rockgroepen: A Brand, Mintzkov en The Hickey Underworld. Zij krijgen een jaar werkruimte aangeboden en gaan zich daarbij in diverse hoedanigheden tonen.

Meer info:

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio