‘Drugsbus’ doet naam alle eer aan

Ravels - De politie van de zone Kempen Noord-Oost heeft in 2008 om en bij de driehonderd personen betrapt op de bus Turnhout-Tilburg die softdrugs bij zich hadden. Daarmee houdt deze ‘drugsbus’ zijn beruchte reputatie hoog.

Al decennialang controllert de politie van de zone Kempen Noord-Oost op geregelde tijdstippen de passagiers op de buslijn 450 Turnhout-Tilburg. De inspecteurs laten de uit Tilburg terugkerende lijnbus dan stoppen aan de vroegere rijkswachtkazerne op de Tilburgseweg in Poppel (Ravels), op een boogscheut van de grens met Nederland.

“Een precies cijfer heb ik niet, maar het aantal processen-verbaal in 2008 voor drugsbezit op die lijn schommelt rond de driehonderd”, zegt Roger Horemans van de zone Kempen Noord-Oost. “Dat blijft al jaren stabiel, ook al zouden de mensen intussen moeten weten dat wij die bus nog altijd geregeld controleren.”

Nogal wat, voornamelijk jonge, mensen uit de Kempen nemen de bus naar Tilburg om er in de lokale coffeeshops softdrugs aan te schaffen. Lijn 450 verwierf zo al snel de reputatie van ‘drugsbus’. Het aantal processen-verbaal lijkt hoog te liggen, maar is mogelijk maar een fractie van wat er aan softdrugs de grens oversteekt.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio