Mbaye Leye voor 4,5 seizoenen naar AA Gent

Print

Mbaye Leye voor 4,5 seizoenen naar AA Gent

Mbaye Leye heeft maandagmiddag een contract voor 4,5 seizoenen getekend bij AA Gent. Ernest N'For maakt dan weer de definitieve overstap van Gent naar Zulte-Waregem.

Lange tijd leek het erop dat de Senegalese spits van Zulte Waregem naar de Russische kampioen zou verhuizen. Kazan was, naar eigen zeggen, bereid om de gevraagde 1,5 miljoen aan de West-Vlamingen te betalen en voor de speler lag een jaarsalaris van zo'n 800.000 euro netto klaar, plus deelname aan de Champions League. Maar het probleem was dat Leye zelf absoluut niet naar Rusland wilde.

Snelle overeenkomst

Toen AA Gent dat ter ore kwam, handelde het razendsnel. De Buffalo's, die in december al interesse hadden voor Leye, bereikten meteen een overeenkomst met de speler en gisteren waren de twee clubs er, op enkele details na, helemaal uit.

Gent zou 1 miljoen euro plus Ernest Nfor geven voor Leye. De Kameroener speelt nu al op uitleenbasis in het Regenboogstadion en wordt definitief getransfereerd.

Drie aankopen van Zulte Waregem

Zulte Waregem reageerde al door gisteren in één klap drie spelers aan te werven: de 22-jarige Finse rechtsmidden Eetu Muinonen en de 26-jarige Estse targetspits Tarmo Neemelo komen over van de Finse eersteklasser Mypa, de 20-jarige Khaleem Hyland, afkomstig van Trinidad en Tobago, wordt gehuurd van Portsmouth.

ST, ES, PiHe

MEER VOETBALNIEUWS