Zoektocht naar vermiste Kontichnaar levert niets op

Familie, vrienden, politie en brandweer zochten zondag in Nieuwpoort tevergeefs naar de vermiste Jan Adams (25) uit Kontich. Jan verdween vorige zondag na het vrijgezellenfeest voor zijn broer. Na een week zoeken heeft de politie niet veel hoop meer dat Jan levend wordt teruggevonden.

jvandermosten

De zoekactie van zondag was een initiatief van de familie van Jan Adams en werd gecoördineerd door de politie van de Zone Westkust. Ook de brandweer en de scheepvaartpolitie zochten mee. Er werd ook een helikopter ingezet.

Koko Loco Surfclub

Jan werd vorige zondagochtend voor het laatst gezien aan de Koko Loco Surfclub op de oever van het Spaarbekken in Nieuwpoort. Daar vierde hij met vrienden het vrijgezellenfeest van zijn broer, die in maart trouwt.

”We hebben gezocht in een straal van twee à drie kilometer rond de plaats waar Jan is verdwenen”, legt commissaris Christa De Bruyn van de zone Westkust uit. ”Het was een heel gedetailleerde zoekactie. Niet alleen naar Jan zelf, maar ook naar spullen en kledingstukken die van hem zouden kunnen zijn.”

"Niets van Jan"

Maar de actie leverde niets op. ”We hebben veel spullen gevonden”, zegt de commissaris. ”Maar toen we die aan zijn familie lieten zien, bleek niets van Jan te zijn.”

Voorlopig komen er geen nieuwe zoekacties meer. ”We wachten de resultaten van het opsporingsonderzoek af”, zegt Christa De Bruyn. ”We sluiten niets uit, maar het zou best kunnen dat Jan in het water is terechtgekomen. En dan kan het nog een tijd duren voor hij wordt gevonden. Het lichaam kan vastzitten onder water, of afgedreven zijn naar open zee.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio