Lokeren

Lokeren ziet reeks zuur eindigen: 1-2

Print

Lokeren ziet reeks zuur eindigen: 1-2

Lokeren heeft zondagavond verloren van Racing Genk. Het was van eind februari vorig jaar geleden dat de mannen van Leekens thuis nog eens verloren. Vijftien matchen ongeslagen, verder draagt de reeks niet. Racing Genk won verdiend, maar moest wel erg diep gaan. Pas in de slotminuut konden ze het verschil maken. Vooral voor doelman Copa was het balen, hij speelde een dijk van een match.

Genk kwam opzetten, maar het offensief van de Limburgers werd voor het goed en wel begonnen was al de kop ingedrukt. Huysegems schoof uit en verloor de bal aan Dupré, die spartelend om overeind te blijven nog kon voorzetten. Omer Golan, randje buitenspel, scoorde aan de eerste paal: 1-0.

Het Racing Genk dat uit de kleedkamer kwam voor de tweede helft was een heel ander. Lokeren werd met de rug tegen de eigen goal gedrukt, de mannen van Leekens werden overrompeld. Copa moest een bal van Nemec, afgeweken op de voet van Tiko, uit de verste hoek halen en op amper vijf minuten zag Genk twee goals afgekeurd. De eerste, van Nemec, werd terecht afgekeurd, de tweede, van Vossen, was discutabel.

Gelijkmaker

Lokeren moest niet veel later toch de gelijkmaker toestaan. Een flipperkastgoal was het waarbij in één en dezelfde actie Copa twee mirakels moest verrichten, de bal de paal raakte en dan via het hoofd van De Mul over de lijn ging. Copa sloeg de bal nog wel weg, maar het doelpunt was geldig en de Genkse storm ging wat liggen: 1-1.

Wat volgde was een match die door de spanning aangenaam om volgen bleef, met twee ploegen die meer wilden dan een punt en er het beste van maakten op het gladde veld. Genk bleef aandringen, maar ook Lokeren kon gevaarlijk prikken. Zo zag Golan zijn tweede goal van de avond afgekeurd worden omdat de bal achter de lijn geweest was toen Mbayo voorzette.

Copa

Aan de overkant bleef Copa zijn handen vol hebben om zijn ploeg aan een punt te helpen. Maar ook hij moest zich in de slotminuut gewonnen geven. Nemec maakte er 1-2 van. Balen voor Copa...

Doelpunten: 20' Golan 1-0, 67' De Mul 1-1, 91' Nemec 1-2.
LOKEREN: Copa, Dupré, Doll, Tiko, El Mouataz, Mbayo (81' Camara), Overmeire (81' Muharemovic), Pavlovic, Carevic, Golan, Maazou.
GENK: Verhulst, Cornelis, Matoukou, Carlos, Anele, De Mul (81' Alex), De Decker, Tözser, Vossen (93' Hubert), Huysegems, Nemec.
Gele kaart: Barry Boubacar 'Copa'.
Rode kaarten: geen.
Scheidsrechter: Hamer (Lux).
Toeschouwers: 5.971.