Grote sloopwerkzaamheden Brepols starten in februari

Print
Turnhout - Eind februari gaan de eerste grote gebouwen op de Brepolssite tegen de vlakte. De kleine sloopwerkzaamheden zijn al begonnen. De kans is groot dat de parking van de Otterstraat toch niet dicht moet.

Veel beweging is er nog niet op de Brepolssite. Toch zijn er al volop kleine sloopwerkzaamheden aan de gang. Het gaat om delen die op de scheiding staan tussen gebouwen die behouden blijven en die volledig worden afgebroken.

Eind februari begint het grote sloopwerk. Dan gaat Het Kursaal, exclusief gevel, tegen de vlakte, net als de gebouwen achter Theater 1900 en een deel van de scheidingsmuur langs de parking van de Otterstraat. Eerder werd aangekondigd dat die parking zou sluiten. Maar nu laten de stad en de projectontwikkelaar weten dat die waarschijnlijk toch in gebruik blijft.

Minder hinder

Het werfverkeer is voorlopig beperkt tot enkele vrachtwagens. Die rijden via de Otterstraat naar de werf. Gaan ze weg, dan doen ze dat via de Baron du Fourstraat naar de Ring.

Het aangekondigde minderhinderplan blijft gelden: voor 7u vinden er geen activiteiten plaats, er is voortdurend waterverneveling tegen stof en tijdens de schoolspits mag er geen werfverkeer uitrijden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio