Baarle krijgt eigen glasvezelnetwerk

Print
Baarle-Hertog - Het Nederlandse glasvezelbedrijf Reggefiber onderhandelt met Belgische kabelbeheerders om de Nederlanders op het netwerk in Baarle-Nassau over te nemen. Reggefiber wil daarbij een eigen glasvezelnetwerk creeren. Of de uithoek Castelré mee kan profiteren, is niet zeker.

Door de eigenaardige enclavesituatie maken in het tweelingdorp Baarle- Hertog-Nassau zowel de Belgen als de Nederlanders gebruik van het Belgische kabelnetwerk voor telefoon, televisie en internet. De Nederlandse firma Reggefiber onderhandelt met de Belgische beheerders om de Nederlandse klanten over te nemen.

Reggefiber legt daarvoor een eigen glasvezelnetwerk aan. Daarbij kan het bedrijf niet anders dan dit deels op Belgisch grondgebied te leggen, wat de zaak juridisch bemoeilijkt. Het is niet de bedoeling dat ook Belgische abonnees op het nieuwe Nederlandse netwerk aansluiten.

Of het netwerk goed nieuws is voor deeldorp Castelré tegen de grens met Hoogstraten is nog zeer de vraag. De inwoners in dit buitengebied zitten nog altijd zonder een snelle internetverbinding. Ook Reggefiber geeft aan dat het netwerk uitbreiden tot Castelré te duur zou worden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio