Voorlopig nog geen ontslagen bij Pfizer Bornem en Puurs

Print

Voorlopig nog geen ontslagen bij Pfizer Bornem en Puurs

Bornem - Het personeel van de Pfizer-vestigingen in Puurs en Bornem heeft voorlopig nog geen zekerheid. De directie verwacht niet dat er meteen banen zullen sneuvelen, maar de garantie dat er niemand ontslagen zal worden, kon de directie niet geven. Dat werd duidelijk na een ondernemingsraad dinsdagmorgen.

Maandag kondigde de Amerikaanse farmareus aan dat er wereldwijd 8.000 jobs worden geschrapt. Het personeel in Bornem en Puurs reageerde ongerust, maar de vakbonden zijn na de ondernemingsraad voorzichtig optimistisch.

Besparen

"Er is wel een opdracht dat iedereen 10 procent moet besparen, en die 8.000 arbeidsplaatsen zitten in die 10 procent", zegt vakbondssecretaris Willy Van den Broeck.

Pfizer kondigde ook aan dat er vijf fabrieken gesloten zullen worden. Vier daarvan werden evenwel al verkocht. "Zo blijft er maar één twijfelgeval over, maar het zou niet om een Belgische fabriek gaan", aldus Van den Broeck.

Naast die in Puurs en Bornem, heeft de farmareus nog vier vestigingen in ons land: in Elsene, Louvain-la-Neuve, Anderlecht en Nossegem. Er werken in totaal 2.900 mensen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio