Recreatiedomein De Nekker krijgt kunstgrasveld

Print

Recreatiedomein De Nekker krijgt kunstgrasveld

Mechelen - De provincie Antwerpen wil het Recreatiedomein De Nekker en het Vrijbroekpark in Mechelen voorzien van twee kunstgrasvelden. Dat meldt Koen Helsen (Open Vld), gedeputeerde voor Sport.

De realisatie van het kunstgrasveld in De Nekker is voorzien voor het najaar van 2009. "Dit project betekent een stap vooruit om onze inwoners op een kwaliteitsvolle manier levenslang te laten bewegen en sporten", aldus Helsen.

Bouwvergunning

Aan het mogelijke nieuwe veld voor het Vrijbroekpark hangt wel nog een 'maar'. Er heerst nog onzekerheid over de stedenbouwkundige voorschriften en de vereiste bouwvergunning. "Een oplossing voor dit dilemma lijkt niet realistisch voor 2010, daarom hebben we beslist enkel een ‘go’ te geven aan het kunstgrasveld De Nekker."

Eind 2007 vroeg de Vlaamse overheid de provincies en gemeenten een dossier in te dienen over hun sportinfrastructuur. Dat gebeurde in het kader van het Vlaams sportinfrastructuurplan. Hiermee wil Vlaanderen een inhaalbeweging doen om het tekort aan sportinfrastructuur weg te werken.

Tekort

Op lokaal vlak is er nog steeds een structureel en periodiek tekort aan overdekte en openluchtsportinfrastructuur. Om daar wat aan te doen zette de Vlaamse overheid 225 miljoen euro opzij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio