Sportoase denkt na drie jaar al aan uitbreiden

Print
Brasschaat - Sportoase Brasschaat bestaat eind januari drie jaar. De bezoekersaantallen blijven in stijgende lijn gaan, zodat de mogelijkheid wordt onderzocht om uit te breiden. Het wellnessgedeelte en de fitnessruimte kunnen gerust nog groeien.

Het derde jaar van Sportoase Brasschaat wordt afgesloten met een totaal aantal bezoekers van 430.034. Dit is iets meer dan in het jaar 2007. Voor 2006 werden 363.213 bezoekers genoteerd.

In deze cijfers zitten zowel de zwembadbezoekers als de leden van de fitness. “De fitness en ook onze groepslessen zijn een enorm groot succes. Om het comfort nog te vergroten denken wij eraan om de groepslessenruimte uit te breiden. Steeds meer mensen komen voor spinning, yoga en zo meer. We onderzoeken de mogelijk om bij te bouwen”, zegt operationeel directeur Michaël Schouwaerts.

“Ook onze wellnessruimte mag nog uitbreiden. Sauna, jacuzzi en eventueel een ligweide. Maar dit laatste is nog heel voorwaardelijk”, zegt Schouwaerts, die in 2008 de miljoenste bezoeker mocht verwelkomen.

Buitenbad

De aanleg van een buitenbad blijft ook tot de mogelijkheden behoren. “We zitten dan wel met een zeer hoge kostprijs om het water op de gewenste temperatuur te houden. Het blijft de vraag of er in ons land voldoende warme dagen zijn om een buitenbad rendabel te maken.”

Na de opening in 2006 werden de kinderziekten vlug weggewerkt. Sportoase kende nog wel een dieptepunt, letterlijk en figuurlijk, toen de beweegbare bodem barstte. “Dat was in mei vorig jaar. We hebben toen geopteerd voor de korte pijn, alles gesloten en het zaakje snel hersteld. We waren dat verplicht aan ons trouw publiek.”

Wie zich wil voorbereiden op de Antwerp Ten Miles kan in Sportoase Brasschaat komen trainen onder de deskundige leiding van de Belgische atleet Joeri Jansen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio