Droogdokken ‘reservelocatie’ voor nieuw voetbalstadion

Print
Antwerpen - Het schepencollege kreeg gisteravond in de gemeenteraad vragen en opmerkingen over het nieuwe voetbalstadion en de ontwikkeling van Petroleum Zuid (IPZ).

Wim Wienen (Vlaams Belang) uitte kritiek op het grote aandeel dat de overheid neemt in de financiering van het stadion: “Zeventig miljoen euro van de stad, het Havenbedrijf en Vlaanderen: dat is zeventig procent van de totale kost. Waar blijft de private inbreng? En is het echt nodig om nog meer geld uit te geven door het uitschrijven van een ontwerpwedstrijd?” Achteraf corrigeerde Wienen zichzelf: de overheid investeert geen zeventig, maar zestig miljoen.

Güler Turan (sp.a) vroeg of de keuze voor IPZ als locatie nu helemaal definitief is en informeerde naar de geheime nota met afspraken tussen het stadsbestuur en de Vlaamse regering die gisteren in onze krant stond. Burgemeester Janssens antwoordde dat de Droogdokken nog achter de hand worden gehouden als ‘reservelocatie’. Over de nota zei hij dat er geen ondertekende versie van bestaat, maar dat wat hem betreft de bekendmaking vorige week van de keuze voor IPZ door Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open Vld) betekent dat Vlaanderen zich aan alle gemaakte afspraken houdt.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio