Karina serveert ontbijt bij de krant

Hemiksem - 'Uw krant bij het ontbijt'. Bij dagbladhandel ‘t Krantje in de Heuvelstraat in Hemiksem draaien ze het gewoon even om. Wie er zijn krant komt halen, kan er sinds kort ook terecht voor een stevig ontbijt 's morgens of koffie met gebak in de namiddag.

”We beginnen al om half vijf, maar voor zeven uur is er geen bakker open. Klanten die op hun weg naar het werk snel binnenspringen voor hun krant, willen ook wel een hartige hap. Ook later in de ochtend moeten ze daarvoor al verder. Vroeger waren hier vlakbij een bakker en enkele huizen verder een broodjeszaak, maar die zijn al een tijd gesloten”, zegt uitbaatster Karina Van Heirle.

Vanaf vijf uur ’s morgens tot half twaalf serveert ze in de krantenwinkel tegen 3,5 euro een ontbijt aan een van de tafeltjes of het toogje. Dat bestaat uit twee sandwiches of vier sneetjes bruin brood met smeerkaas en confituur en koffie, thee of chocomelk. Ook een soepje is er verkrijgbaar en de hele dag door is er koffie met gebak van de dag (3 euro). Een bekertje koffie of broodje meenemen, kan ook.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio