Geen appartementen op domein Lindenbos

Aartselaar - Er is een kandidaat-koper gevonden voor het terrein waar tot voor kort het Chinees restaurant Cité du Dragon gevestigd was. Buren van het voormalige Lindenbos maken zich er zorgen over. “Het terrein ligt in een gebied dat omschreven is als woonpark en daar gelden strikte regels”, zegt projectontwikkelaar Marc Sillis.

“Voor alle duidelijkheid, ik ben nog geen eigenaar”, zegt Marc Sillis uit Bornem, zaakvoerder van verschillende bedrijven zoals de nv Sillis, De Woonlade en Marcann. “Ik ondertekende wel al een aankoopbelofte met de huidige eigenaar, de Chinees Tri An Bahn. “Ik ben ondertussen ook bij burgemeester Marc van den Abeelen geweest. Die sprak me van ongeruste buurtbewoners die appartementenbouw vrezen. Voor alle duidelijkheid: het domein is omschreven als woonpark. Voor dergelijke woningen worden daar geen vergunningen afgeleverd.”

De verkoop moet nog afgerond worden, maar het is nu al duidelijk dat het gebouw niet langer als restaurant zal dienen. Het kasteelgebouw werd in 1895 opgericht en later bewoond door de steenbakkersfamilie Damman uit Schelle. Toen die het pand verkocht, ging het dienst doen als klasserestaurant Lindenbos.

A12

Tot vorig jaar werd het als Chinees restaurant uitgebaat door mevrouw Tu Liem Luc. “In het begin had het veel succes”, zegt Bertrand De Smet die als vastgoedmakelaar de huidige verkoop regelt. “Maar toen de A12 doorgetrokken werd als sleuf, en er minder verkeer langs het restaurant kwam, liep het aantal klanten sterk terug. De eigenaar besliste het domein te koop te stellen. Hierbij hoort ook de eigendom en villa aan de zuidkant.”

In totaal gaat het om een terrein van ruim dertigduizend vierkante meter. Burgemeester Marc van den Abeelen bevestigt veel telefoontjes van ongeruste buren te hebben gekregen. “Ik weet ook niet wat de mogelijke koper van plan is, maar ik krijg het wel op plan te zien als het zover is.”

“De minimale oppervlakte van de kavels wordt in dit geval bij wetgeving geregeld. Er mag maximaal twee verdiepingen hoog gebouwd worden, de woningen mogen niet indeelbaar zijn, hoogstammige aanplantingen zijn verplicht en terreinverhardingen erg beperkt. Sowieso moet de huidige achterbouw afgebroken worden, want die staat zonevreemd. Appartementen, serviceflats of seniorenwoningen lijken hier weinig waarschijnlijk.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio