OCMW helpt klanten met opleidingen aan job

Antwerpen - Het Antwerpse OCMW leidde vorig jaar 1.932 klanten op, bijna een verdubbeling in vergelijking met 2007. Om het opleidingsaanbod verder uit te breiden, nam het OCMW de nieuwe activeringslokalen in gebruik aan de Ketsstraat in Antwerpen.

De laatste jaren daalde het aantal mensen dat financiële bijstand krijgt in Antwerpen van 15.000 naar ongeveer 6.500. Deze daling komt onder andere door het activeringsbeleid. Talrijke opleidingsprojecten helpen leefloners aan een job. De meest succesvolle opleidingen zijn onthaal en administratie, opleidingen Nederlands en sollicitatietrainingen.

“Er blijft een groep OCMW-klanten die moeilijk te activeren is”, zegt OCMW-voorzitster Monica De Coninck (sp.a). “We laten deze mensen niet los. Ik wil ze inzetten in het vrijwilligerswerk. Daarnaast werken we de obstakels weg. Zo is in het opleidingscentrum in de Ketsstraat opvang voor kinderen van alleenstaande ouders.”

Vlaams onderwijsminister Frank Vandenbroucke (sp.a) wil samen met de welzijnssector naar gepaste trajecten zoeken voor mensen die wegens medische of mentale problemen (nog) niet in aanmerking komen voor een job.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio