Guido Demoor krijgt geen plein

Antwerpen - Antwerpen krijgt geen Guido Demoorplein. Antwerps Vlott-gemeenteraadslid Hugo Coveliers had voorgesteld om het Koningin Astridplein om te dopen in de naam van de treinmachinist die omkwam tijdens een gevecht op bus 23. Demoors echtgenote Claire Van Hamelrijck wist nergens van.

De Antwerpse straatnamencommissie wees het voorstel tot naamsverandering af. “Het plein aan het Centraal Station heeft al een naam”, zegt stadssecretaris Roel Verhaert. “Bovendien zou de naamsverandering voor onduidelijkheid zorgen bij de toeristen. De bewoners van het plein zouden geconfronteerd worden met een hoge kostprijs door de naamsverandering.”

Coveliers was maandagavond op de gemeenteraad niet overtuigd. “Ik betreur de conservatieve houding van de straatnamencommissie.” Guido Demoor overleed in 2006 nadat jongeren hem hadden geslagen en getrapt op bus 23 aan het Koningin Astridplein. Volgens Coveliers zou Antwerpen met de naamsverandering een duidelijk standpunt innemen tegen zinloos geweld.

”Ik wist nergens van”, reageert Demoors echtgenote Claire Van Hamelrijck. ”Ik had het wel mooi gevonden. Hij zou niet vergeten worden, hé. Beide daders zijn verantwoordelijk gesteld door het hof van beroep. In de burgerlijke procedure vechten ze dat nu weer aan. Je mag hier iemand doodslaan en je krijgt geen straf. Ze zeggen dat ze het zo niet gewild hebben. Dat neem ik aan, maar dat brengt Guido niet terug. En na bijna drie jaar kunnen we er nog steeds geen punt achter zetten.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio