Brasschaat wil thuis bieden aan gehandicapte jongeren

Brasschaat wil thuis bieden aan gehandicapte jongeren

Brasschaat wil thuis bieden aan gehandicapte jongeren

Brasschaat - Het Brasschaatse gemeentebestuur heeft plannen met het gemeentepark. In de zone waar zich Sportoase en de sporthal bevinden, komt een verblijfscentrum voor jongeren met een handicap. Daarnaast wordt ook onderzocht of er een zakenhotel kan komen.

Volgens cijfers van de Vlaamse overheid is er nood aan een opvangcentrum voor zorgbehoevende jongeren. Het centrum komt er zeker, al is nog niet uitgemaakt waar. Het stuk naast Sportoase, in de richting van de Laarsebeek, is een mogelijke locatie. Maar als er een nieuwe sporthal tegen Sportoase wordt aangebouwd, dan kan de bestaande sporthal worden afgebroken en kan de vrijgekomen ruimte worden benut voor het verblijfcentrum en eventueel een zakenhotel.

Het gemeentebestuur wil graag samenwerken met een privébedrijf, net zoals het dat doet voor Sportoase. Het verblijfscentrum zou een totale capaciteit van 230 bedden krijgen, met daglokalen voor 15 tot 20 personen en een zaal voor 100 personen. Het gebouw zou daarvoor in totaal vijftig op tachtig meter groot moeten zijn en drie verdiepingen hoog moeten worden. Tussen het jeugdverblijfscentrum en het eventuele zakenhotel zou dan een glazen koepel komen.

Verder wil het gemeentebestuur de parking aan de Ruiterhal uitbreiden. In plaats van de kleinere parkings die her en der verspreid liggen, zouden er enkele grote parkings komen. De huidige parkeergelegenheden aan het hockeyveld van Dragons en aan het kasteel zouden behouden blijven, net zoals de parking aan het zwembad.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio