Katelijne schakelt over op groene energie

Sint-Katelijne-Waver - Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-
Waver heeft samen met het OCMW en de politie een contract afgesloten met de elektriciteitsleverancier ECS voor de periode 2008-2011. Vanaf nu zullen ze enkel nog groene energie gebruiken.

In 2008 bestond al twintig procent van de energiestroom uit groene energie. In 2009 zal dit opgetrokken worden tot honderd procent. De gemeente wil nog meer investeringen doen om het energiegebruik in de gemeentegebouwen terug te dringen. Zo krijgen de drie zwembaden een afdekzeil, zodat het zwemwater de warmte ’s nachts beter kan vasthouden en er minder verdamping van het water is. Daarnaast wordt het glas in de drie zwembaden vervangen door extra isolerend glas.

De gemeentelijke basisschool Octopus krijgt op haar beurt een nieuw dak, waar vooral ook aandacht zal gaan naar de isolatiewaarde. De gemeente blijft ook systematisch de lampen van de verlichting vervangen door energiezuinige spaarlampen. Tot slot krijgt ook bibliotheek Leyland dakisolatie. Voor 2009 betekent dit een totale investering van zo’n 280.000 euro.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio