Mechelen brengt orde in bos verkeersborden

Mechelen - Begin 2010 moeten alle 3.000 verkeersborden en andere signalisatie op wegen van de stad in Mechelen pico bello in orde zijn. Een nieuw team is maandag aan zijn opdracht begonnen in deelgemeente Battel.

Onduidelijke verkeersborden vervangen, scheve palen rechtzetten, verkleurde straatnaamborden vernieuwen of signalisatie plaatsen die ontbreekt. De elf werklieden van het team signalisatie weten wat hen te doen staat. Na de affaire-Janssens (vermeende fraude bij het leveren van signalisatieborden, red.) en het ontslag van toenmalig schepen Leo Stevens (CDO) ruim een jaar geleden, besliste het stadsbestuur om de signalisatie opnieuw zelf in handen te nemen.

Honderdtal klussen

“In Battel wacht er een honderdtal klussen. Daar heeft de ploeg vier tot vijf weken tijd voor nodig”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld). Nadien volgen de deelgemeenten Heffen en Leest en het centrum. “Vanaf maart is ook de belijning van onze straten aan de beurt. Dat kan niet vroeger omdat het acht tot tien graden moet zijn om te schilderen”, legt Geypen uit. Tegelijk met al die aanpassingen voert Mechelen het snelheidsindicatieplan in. “Wij werken met zones 30, 50 en 70”, zegt de schepen. De wijkraad is tevreden dat Battel de primeur krijgt voor de nieuwe aanpak.

“Wij waren als eerste met ons plan klaar en dat heeft de stad weten te waarderen. Er werd met onze inbreng rekening gehouden. De samenwerking was heel goed is zeker voor herhaling vatbaar”, zegt Oswald Beterams, gespreksleider van de Battelse wijkraad. Inwoners kunnen voortaan problemen met signalisatie ook melden op een centraal e-mailadres. “Bijvoorbeeld als er bij een ongeval een verkeersbord werd beschadigd”, geeft Greet Geypen aan.

Meer info: verkeerssignalisatie@mechelen.be>
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio