Buurt is aanhoudende ongevallen grondig beu

Heist-op-den-Berg - Frank Van der beek en zijn vrouw Erika Sourdeau uit Booischot (Heist) zijn dit weekend wakkergeschud door een bestuurder die hun gezinswagen ramde. Het was de tweede keer in twee weken tijd dat het huis in de gevaarlijke bocht aan de Kleine Steenweg werd getroffen. De hele buurt is het spuugzat dat de ongevallenregen niet stopt. Ze sturen aan op maatregelen.

Twee weken geleden vloog een auto van de baan door de struiken en kwam tot stilstand tegen de op de oprit geparkeerde auto van het gezin Van der beek. “Dit weekend was het nog veel erger. De auto heeft mijn wagen tot schroot herleid en heeft zelfs licht onze voorgevel geraakt. We zijn het beu en vragen dat er iets gebeurt.”

“Wat er moet veranderen? Misschien meer verkeersborden, een borduur, of snelheiscontroles. De diepe goot langs de kant van de weg doet veel bestuurders de controle verliezen. Er is hier al een petitie geweest, maar dan hebben ze enkele witte lijnen komen schilderen. Die lijnen heben dus duidelijk niet geholpen. Deze keer was de verzekeringsexpert nog niet geweest en we zitten al opnieuw met schade”, klinkt het.

Schepen van Mobiliteit Carl Verelst (CD&V) erkent dat er veel ongevallen gebeuren. “Wel is belangrijk om te beseffen dat de goot geen oorzaak is dat de wagens van de baan gaan. De goot zorgt er wel voor dat de gevolgen soms zwaarder zijn. Ik ga zo snel mogelijk met de buurtbewoners rond de tafel zitten om te kijken hoe we ongevallen kunnen vermijden of de gevolgen kunnen beperken. Een termijn op maatregelen plakken kan ik nog niet”, reageert Verelst.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio