Overvallers boeien verkoper nachtwinkel

Bonheiden - >Een bende Oost-Europeanen heeft zondagnacht de nachtwinkel in Bonheiden-centrum op een bijzonder gewelddadige manier overvallen. De negentienjarige verkoper werd in elkaar geslagen en geboeid achtergelaten in de tuin.

Hamed Mohammad, een jongen van Afghaanse afkomst, bekomt in het Imeldaziekenhuis van de emoties. De gangsters pakten hem zwaar aan. In de nacht van zondag op maandag stapten twee mannen de winkel in het Dorp binnen.

Tsjetsjenen

“Het waren Tsjetsjenen. Een van hen kende ik als klant. Hij was al een paar keer geweest en stelde me altijd vragen. Waar ik woonde en zo”, vertelt Hamed. Ditmaal wilden ze een fles champagne. “De flessen staan hoog op het schap. Maar toen ik me opnieuw omdraaide, sloegen ze onmiddellijk met een matrak op mijn neus. Ik begon te bloeden, maar ze bleven slaan.” De overvallers deden hun slachtoffer boeien om en sleepten hem naar de tuin.

“Ik heb nog om hulp geroepen, maar niemand hoorde me.” Een vriend kon de jongen even later bevrijden. Hij vond het verdacht dat Hamed niet reageerde op zijn gsm en reed naar de winkel. “Overal lag bloed en alles lag overhoop”, getuigt de man. “Ik vreesde het ergste.”

“Ze sloegen met een matrak op mijn neus.”

Plundering

Hamed Mohammad verkeerde in shock en was zelfs even buiten westen. De overvallers hadden duidelijk veel lef. Vlak nadat ze de jonge verkoper hadden uitgeschakeld, deden ze de deur van de winkel op slot. Zo leek het alsof hij gesloten was.

Intussen hadden ze rustig de tijd om de zaak te plunderen. Daarbij maakten de criminelen niet alleen de inhoud van de kassa buit, maar ook sigaretten, betaalkaarten voor gsm’s en zelfs een flatscreen die in de woonkamer stond.
Van de daders is er geen spoor.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio