Inwoners vragen oversteekplaats voor fietsers

Cis Verboven uit Hoogstraten vraagt het gemeentebestuur om een fietsoversteekstrook te schilderen naast elk zebrapad. Hiermee reageert hij op een artikel dat vorige week verscheen in ’Gazet van Antwerpen’ over een meisje dat werd aangereden toen ze met haar fiets overstak op een zebrapad.

Vorige week verscheen in Gazet van Antwerpen een artikel over Charèl Jansen uit Hoogstraten. Zij werd op een zebrapad aangereden door een auto. De verzekering van de automobilist eist nu dat zij de schade aan de auto betaalt, omdat ze fietste op het zebrapad.

Bezorgde ouder

Cis Verboven wil hierop reageren als bezorgde ouder, fietser en leerkracht. Hij rijdt elke dag met de fiets naar zijn werk in het Klein Seminarie. “Zelf steek ik de Vrijheid over aan het kruispunt met de ’s Boschstraat. De meeste automobilisten laten fietsers oversteken over het zebrapad, waardoor we dus een verkeersovertreding begaan.”

“Afstappen is echter niet realistisch. Ik zie hetzelfde gebeuren aan de kerk, waar de fietsers zelfs door een politieagent over het zebrapad geloodst worden. Het is wettelijk gezien zo dat de fietsster had moeten afstappen, maar het is niet logisch”, zegt Verboen.

Oversteekplaats

“Volgens mij is aan dit probleem perfect een mouw te passen. Als men naast die drie zebrapaden nu eens gewoon een oversteekplaats voor fietsers schildert. Zou daarmee dit probleem niet eenvoudig opgelost zijn? Dan hebben we een veilige, duidelijke én wettelijk correcte oplossing”, stelt Verboven voor.

“Ik sta zeker niet weigerachtig tegenover het idee”, reageert burgemeester Arnold Van ­Aperen (KVB). “Het één en ander moet ook wettelijk uitgezocht worden en de gewestwegen zijn niet onze bevoegdheid. We zullen in ieder geval een brief met deze vraag aan de Administratie Wegen en Verkeer zenden.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio