Moordpoging zorgt voor grote verslagenheid

Turnhout - Carry D.S., de vrouw die vorige week in de Wouwerstraat door haar man werd gestoken met een mes, is ontslagen uit het ziekenhuis. De toestand van echtgenoot Guy H. is nog niet veranderd. Zijn ploegmaten van basketbalclub Technico zijn ontsteld door de gebeurtenissen.

Carry D.S. is maandagmiddag vertrokken uit het ziekenhuis. “Ze is aan de beterhand”, vertelt haar vader Cyriel. “Maar mentaal, dat is iets anders, hè. Ze zal het nog zwaar krijgen.”

Afwachten

Cyriel en zijn vrouw hebben tot nu toe op de twee zonen van het koppel gepast. “Zij nemen het redelijk goed op. De jongste is 2,5. Die beseft het niet. Maar de oudste is negen jaar. Ook hij kan er mee om. Ze lagen allebei in bed toen het gebeurde.”

Over de hoofdverdachte wil Cyriel niet veel zeggen. “Niemand verwacht zoiets, hè. Het was voor ons als een donderslag bij heldere hemel. Het laatste dat wij gehoord hebben, is dat hij in het ziekenhuis in Lier ligt. Het is nu afwachten wat de tijd brengt, hè.”

Coma

Hoofdverdachte Guy H. vluchtte na de moordpoging weg in zijn auto en knalde tegen een muur. Hij wordt nu in een kunstmatige coma gehouden. H. speelt en traint bij basketbalploeg Technico. Ook daar zijn ze ondersteboven van de gebeurtenissen.

“Wij zijn allemaal ontsteld”, vertelt co-voorzitter Bart ­Vercauteren. “Niets liet uitschijnen dat dit kon gebeuren. Vrijdag hebben we onze leden op de hoogte gebracht en geprobeerd hen te ondersteunen. We hebben ook een beroep gedaan op een psycholoog met de vraag of we het konden vertellen aan de kinderen aan wie Guy training gaf. Die vond dat de beste manier.”

Schouder

Vercauteren benadrukt nog dat de ploeg zeker geen partij zal kiezen. “Dat moet het gerecht maar uitmaken. Wij willen gewoon een schouder bieden aan de leden die daar behoefte aan hebben.” De kinderen krijgen nu training van collega’s van Guy H.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio