Bakker verkoopt in container

Bakker verkoopt in container

Bakker verkoopt in container

Kasterlee - In de winkel en het bakkersatelier van bakkerij Verheyen in Lichtaart (Kasterlee) vinden grootschalige werkzaamheden plaats. Daarom verkoopt de bakker voorlopig zijn brood en gebak in een container. “Compact, maar gezellig”, vinden de klanten.

Op de parking voor bakkerij Verheyen in de Lichtaartse ­Leistraat staat sinds enkele dagen een grote bureaucontainer. Die doet sinds dit weekend dienst als gezellige bakkerswinkel waar de klanten terechtkunnen voor hun brood, koffiekoeken en andere lekkernijen. “De klanten reageren eigenlijk heel positief. Ze vinden het compact, maar gezellig”, zegt bakker Stefan Verheyen. “Ook de verkoopsters zijn best tevreden.”

De container onttrekt het grotendeels aan het zicht, maar in de eigenlijke winkel vinden momenteel grote verbouwingen plaats. “Mijn vrouw ­Sandra en ik namen de bakkerij tien jaar geleden over. Sindsdien zijn we elk jaar gegroeid en hebben we ons assortiment gevoelig uitgebreid. Het nadeel is dat de winkel niet meegroeide. Ik kan niet al mijn producten in de toonbank kwijt en de verkoopsters lopen elkaar op drukke momenten voor de voeten.”

Moderne aanpak

De oude toonbank heeft dan wel een plaatsje gekregen in de container, ze verhuist nadien niet mee naar de vernieuwde winkel. De zaak krijgt niet alleen een moderner en strakker interieur, maar verdubbelt ook nagenoeg in omvang. Ook het achterliggende bakkersatelier breidt uit.

“Dat maakt een modernere aanpak mogelijk zonder het ambachtelijke aspect uit het oog te verliezen”, zegt Stefan Verheyen. “Daar blijf ik bij zweren. Mijn uitgangspunt is dat ik het niet verkoop als ik het zelf niet kan maken. Door die keuze voor kwaliteit proberen we ons als bakkerij te onderscheiden.”

De werkzaamheden moeten in principe al op 20 februari klaar zijn, maar de hernieuwde winkel heropent pas op 9 maart.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio