Weegbrug containerpark registreert soms onnauwkeurig

Westerlo - De weegbrug van het containerpark van IOK werkt soms onnauwkeurig. Dat zegt oppositiepartij Groep Eenheid. Het containerpark kent het probleem en biedt een tegoedbon aan bij een afwijkende meting.

De weegbrug werkt soms onnauwkeurig volgens Groep Eenheid. Daardoor moeten mensen te veel betalen voor hun afval. “Een weegtoestel moet geijkt zijn, zodat wegingen correct gebeuren”, klaagt gemeenteraadslid Ludo Melis (Groep Eenheid). “Het moet toch mogelijk zijn om die weegbrug elektronisch te ijken.”

Chris Van Hool, parkwachter van het containerpark, kent het probleem. “De weegbrug die de auto’s weegt na het afleveren van het afval, zit niet helemaal in de grond. Bij veel wind, krijg je een afwijking in de meting”, legt hij uit. “Maar de brug corrigeert zichzelf, zodat de weging toch correct is. Tijdens de correctie op de weegbrug rijden, kan wel een afwijking opleveren. Dat mag men dan op het bureel melden zodat we een tegoedbonnetje kunnen meegeven. Maar de meeste mensen hebben het geduld daarvoor niet. De weging kan de gebruiker ook bevoordelen.”

Tijdens een test van de weegbrug, bleek dat de weegbrug – met een capaciteit van zestien ton – tot op een kilogram nauwkeurig meet.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio