Nieuw plan Grote Markt volgt pas na nieuwe studies

Nieuw plan Grote Markt volgt pas na nieuwe studies

Nieuw plan Grote Markt volgt pas na nieuwe studies

Print
Lier - Het schepencollege laat enkele studies uitvoeren, vooraleer er een aangepast plan voor de heraanleg van de Grote Markt komt. Dat zei schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko) maandagavond tijdens de gemeenteraadszitting.

"Zo moet een mobiliteitsstudie ons een antwoord op enkele vragen geven. Wat zijn de huidige verkeersstromen? Wat brengen de lopende planningsprocessen teweeg? Een afweging van de antwoorden hierop zal een aantal knelpunten aan het licht brengen waaruit dan aanbevelingen zullen voortvloeien. Er zijn geen taboes desbetreffende. Mogelijk geeft dit een nieuwe kijk op de mobiliteitsvraagstukken van het stadscentrum", zei Jan Hermans.

"Verder blijven we inspanningen leveren om de heraanleg van het binnengebied tussen Antwerpsestraat, Florent Van Cauwenberghstraat en Grote Markt in functie van bijkomende parkeermogelijkheden. De resultaten van al deze opdrachten zullen we tenslotte voorleggen aan de architecten Robbrecht & Daem. We hopen dat zij hier dan andere voorstellen kunnen uitpuren dan het plan dat tijdens de volksraadpleging in december werd voorgelegd", stelde schepen Hermans.

Er komt ook een inventarisatie van het aantal parkeerplaatsen, zowel op privaat als op publiek domein. Voorlopig beschikt de stad enkel over een tijdelijke vergunning van 33 bovengrondse parkeerplaatsen op het binnengebied. Die is drie jaar geldig. Ondertussen wacht het autonoom gemeentebedrijf van de stad Lier op een bouwvergunning voor 89 bovengrondse parkeerplaatsen.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio